BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Onderwijsadviseur Burgerschap Primair en Voortgezet Onderwijs en mbo

Wil jij werken aan een maatschappij waarin jongeren een plek hebben, hun talenten gezien worden en we ze leren hoe we conflicten samen kunnen oplossen? En sta je dus open voor een uitdaging met betekenis, die soms een lange adem vraagt? Wordt je enthousiast van burgerschapsthema’s als sociale veiligheid, kansengelijkheid, klimaat en diversiteit? Dan is dit zeker een baan om bij stil te staan! Want ons programma voor burgerschap ontwikkelt zich in razend tempo! En we zoeken jouw talent om ons team te versterken als

Onderwijsadviseur Burgerschap

Primair en Voortgezet Onderwijs en mbo (4-20 jaar)

24 – 32 uur per week

In de functie van onderwijsadviseur Vreedzame school & burgerschap begeleid je docententeams door heel Nederland. Je beweegt je gemakkelijk binnen de verschillende doelgroepen en de genoemde onderwijssettings en organisatievormen. En je wordt warm van zelfstandig en planmatig werken, groepsdynamiek en weerstanden die horen bij verandermanagement.

Jouw werk als onderwijsadviseur

Je adviseert scholen rond De Vreedzame School en Burgerschap en denkt mee bij uitdagingen in het pedagogisch organisatie- en groepsklimaat. Je traint en coacht docenten en teams. Je bent gesprekspartner voor directies en besturen in het Primair en Voortgezet Onderwijs en MBO. Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Je collega’s bij de CED-Groep

Je reist vaak door het land om scholen te begeleiden. Tijdens je inwerktraject werk je hierin samen met collega’s en daarna werk je vooral zelfstandig. Je kunt echter altijd terugvallen op een team van 40 deskundige en betrokken collega’s van teams Primair en Voortzet Onderwijs en mbo. Je collega’s ontmoet je op professionaliseringsdagen op ons kantoor in Rotterdam. Je wordt een waardevol onderdeel van dit team, dat erop gericht is om onderling kennis te delen.

Over de CED-Groep

Jongeren en professionals ondersteunen waar nodig en wenselijk; dat is ons dagelijks werk. Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs en de kinderopvang. Ons motto? Als leren je lief is! Spreekt dit je aan, kom dan werken bij de CED-Groep, onderwijsadvies en –ontwikkeling.

Jouw talent

 • Minimaal (post) HBO-werk en denkniveau; zoals bijvoorbeeld sociale wetenschappen, pedagogiek of onderwijskunde.
 • Enkele jaren ervaring als leidinggevende, intern begeleider of specialist.
 • Bij voorkeur werkervaring in het Voortgezet Onderwijs en/of mbo en/of primair onderwijs, in een stedelijke context;
 • Expertise en werkervaring op het gebied van pedagogiek. Je hebt gewerkt met de doelgroep en je houdt vakkennis actief bij. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, met name op het gebied van burgerschap.
 • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend en staat open voor persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Je bent gericht op marktkansen en om je eigen opdrachten te genereren. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Reizen hoort bij de functie, je werkt in heel Nederland;
 • Flexibiliteit: je plant je eigen agenda en hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds.

Wat biedt de CED-Groep

 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris van medior onderwijsadviseur, tussen € 2.800 en € 4.736,- bpm op fulltime basis, afhankelijk van ervaring en opleiding
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus;
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs en kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Werkplekvergoeding;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.
 • Alle tijd om je favoriete podcast te luisteren als je onderweg bent naar de volgende klant.

Meer info over de vacature van onderwijsadviseur

Je kunt contact opnemen met Nadia Thijse, HR adviseur, tel 06-15384765 of f Rob van der Gaag-Verheij, Programmaleider Vreedzame School en Burgerschap, tel 06-14979353 of Carla van Doornen, unitmanager primair onderwijs, tel 06-13252548.

Solliciteren als adviseur in het primair onderwijs

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV. Graag ontvangen we ze uiterlijk 1 juni 2022 via sollicitatie@cedgroep.nl

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Direct contact
x