BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature onderwijsadviseur Burgerschap en Vreedzaam (0 – 12 jaar)

Staan kansengelijkheid, tolerantie en diversiteit bij jou hoog in het vaandel? Wil je professionals in kinderopvang en primair onderwijs inspireren, trainen en coachen om zo organisaties sociaal (nog) veiliger te maken. En wil je met een bewezen effectief programma meebouwen aan een maatschappij waarin iedereen zichzelf kan zijn? Dan is dit jouw kans om aan de slag te gaan als onderwijsadviseur.

Vacature adviseur Burgerschap & Vreedzaam

 • Doelgroep: Jonge kind & primair en speciaal onderwijs (0 – 12 jaar)
 • 24 – 32 uur per week

In de functie van onderwijsadviseur Vreedzame school & burgerschap begeleid je schoolteams door heel Nederland, zodat we kinderen de best mogelijke start bieden kunnen bieden. Om leerlingen en de scholen die hen omringen steeds sociaal vaardiger te zien worden en leerlingen (laten) opgroeien tot actieve burgers. Dat maakt deze baan zo boeiend en betekenisvol. Je beweegt je gemakkelijk binnen de verschillende doelgroepen en de settings kinderopvang en onderwijs. En je wordt warm van zelfstandig en planmatig werken, groepsdynamiek en kindontwikkeling.

Jouw werk als onderwijsadviseur Burgerschap

Je adviseert scholen rond Burgerschap en De Vreedzame School en denkt mee bij uitdagingen in het pedagogisch organisatie- en groepsklimaat. Je traint en coacht leerkrachten, pedagogisch medewerkers, schoolteams en binnen het Integraal Kind Centrum (IKC) rondom het pedagogisch handelen en het effectief gebruiken het programma. Je bent gesprekspartner voor directies en besturen in het speciaal primair onderwijs, kinderopvang en het IKC.

Daarnaast ga je met jouw netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen in het onderwijs en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, je hebt een zeer afwisselende baan.

Je collega’s

Je bent vaak op pad naar de scholen, kinderopvang en IKC’s. Tijdens je inwerktraject met een collega en daarna ook zelf. Je kunt altijd terugvallen op een team van deskundige en betrokken collega’s. Je collega’s ontmoet je online op overlegmomenten en live op ons kantoor in Rotterdam, bijvoorbeeld op professionaliseringsdagen. Je wordt een waardevol onderdeel van ons team, dat erop gericht is om onderling kennis te delen.

Over de CED-Groep

Kinderen zien opbloeien en professionals laten floreren; dat is ons dagelijks werk. Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs en de kinderopvang. Ons motto? Als leren je lief is! Spreekt dit je aan, kom dan werken bij de CED-Groep, onderwijsadvies en –ontwikkeling.

Jouw talent

 • Academisch werk en denkniveau; zoals bijvoorbeeld sociale wetenschappen, pedagogiek of onderwijskunde.
 • Enkele jaren ervaring als leidinggevende, intern begeleider of specialist in het primair onderwijs en/of de kinderopvang, bij voorkeur in de stedelijke context;
 • Expertise en werkervaring op het gebied van pedagogiek. Je hebt gewerkt met de doelgroep en je houdt vakkennis actief bij. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, met name op het gebied van burgerschap.
 • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend en staat open voor persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Je bent gericht op marktkansen en om je eigen opdrachten te genereren. Je ziet acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Reizen hoort bij de functie, je werkt in heel Nederland;
 • Flexibiliteit: je plant je eigen agenda en hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds.

Wat biedt de CED-Groep

Hier ligt jouw kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan. Daarnaast bieden we:

 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris van medior onderwijsadviseur, max € 4.736,- bpm op fulltime basis
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het (gespecialiseerd) basisonderwijs en kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Voordat je je eigen klanten bedient, loop je mee en werk je samen, met een ervaren adviseur. Zo ontwikkel je de nodige vaardigheden en ontdek je welke trajecten binnen het primair en speciaal onderwijs en IKC/ kinderopvang het beste bij je passen;
 • Aandacht voor professionalisering en ontwikkeling, o.a. op onze interne professionaliseringsdagen;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Laptop en telefoonvergoeding.

Meer info over de vacature van adviseur Vreedzaam & Burgerschap

Je kunt contact opnemen met Nadia Thijse, HR adviseur, tel 06-15384765 of Rob van der Gaag-Verheij, Programmaleider Vreedzame School en Burgerschap, tel 06 14979353

Solliciteren als onderwijsadviseur Burgerschap

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV. Graag ontvangen we ze uiterlijk 1 juni 2022 via sollicitatie@cedgroep.nl

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, adviseur, onderwijsadviseur, organisatieadviseur, onderwijs, adviseur, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, primair onderwijs, basisonderwijs, kindcentrum, kinderopvang, IKC, jonge kind, speciaal onderwijs, gespecialiseerd onderwijs

Direct contact
x