BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Onderwijsadviseur Nieuwsbegrip

28 - 32 uur per week

Als onderwijsadviseur Nieuwsbegrip adviseer je over implementatie en toepassing van taalmethodes in het primair onderwijs. Je deelt graag je kennis over begrijpend lezen en het leuke is dat je regelmatig ook zelf lesmateriaal ontwikkelt, met name voor Nieuwsbegrip, de grootste onderwijsmethode in het Primair Onderwijs. Je ervaring als adviseur kun je gebruiken bij de ontwikkeling van de lessen en omgekeerd gebruik je je ontwikkelervaring bij je advisering. Op die manier halen onderwijsprofessionals het beste uit zichzelf en daarmee het beste uit hun leerlingen. Ben jij onze nieuwe collega?

Onderwijsadviseur Nieuwsbegrip

28 - 32 uur per week

Onderwijsadvies op taal en lezen

Je bent gesprekspartner voor directies, besturen en samenwerkingsverbanden in het primair onderwijs. Je bedient hen tot in de klas en geeft advies dat zij direct kunnen toepassen. Ook word je ingezet bij verbetertrajecten in het (taal)onderwijs en coaching en training van leerkrachten en schoolteams. Je reist naar basisscholen in heel Nederland.

Nieuwsbegrip

Bij Nieuwsbegrip werk je in teamverband aan het ontwikkelen van actueel lesmateriaal voor onder andere begrijpend lezen en woordenschat. Voor deze actuele lessen werken we samen met het Jeugdjournaal. Je gaat in eerste instantie een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de woordenschatlessen.

Nieuwe klanten en opdrachten

Je gaat met jouw netwerk in gesprek over relevante onderwijsontwikkelingen en je peilt behoeften. Acquisitie is een vast onderdeel van je functie. Kortom, een zeer afwisselende baan, waarin je je eigen agenda bepaalt.

Je collega’s bij de CED-Groep

Je komt in het team van unit primair onderwijs en werk ook samen met het team van Nieuwsbegrip. Twee mooie teams waar de passie voor (taal)onderwijs eraf spat.

Over de CED-Groep

Kinderen zien opbloeien en professionals laten floreren; dat is ons dagelijks werk. Met tweehonderd gedreven adviseurs en ontwikkelaars vernieuwen, verbeteren en veranderen we het onderwijs en in de kinderopvang. Ons motto? Als leren je lief is!

Wij vragen

 • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld master Onderwijswetenschappen of Nederlands.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je hebt expertise op taalonderwijs en kennis van woordenschat in het primair onderwijs.
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring als leidinggevende, projectleider of intern begeleider.
 • Je bent gericht op marktkansen en acquisitiemogelijkheden en weet deze te verzilveren.
 • Je bent in staat om te bedenken hoe leerlingen onderwijscontent het beste kunnen verwerken in een digitale omgeving. Zelf ben je ook digitaal vaardig.
 • Je hebt voeling met leesonderwijs in het primair onderwijs en heb natuurlijk een uitstekende taalvaardigheid.

Wat biedt de CED-Groep

Hier ligt jouw kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan. Daarnaast bieden we:

 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen.
 • Veel aandacht voor professionalisering en ontwikkeling, o.a. op onze interne professionaliseringsdagen;
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten.
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Salaris van medior adviseur en -ontwikkelaar, max € 4.736,- bpm op fulltime basis
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Je contracturen zijn wat ons betreft minimaal gemiddeld 28 uur en maximaal 32 uur. Hoeveel uur je een contract wilt, dat is aan jou.
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding;

Informatie over de vacature onderwijsadviseur

Neem contact op met Carla van Doornen, unitmanager advies primair onderwijs, tel 06-13252548 of Marianne Molendijk, projectleider Nieuwsbegrip, over het ontwikkelwerk, m.molendijk@cedgroep.nl.

Reageren op de vacature onderwijsadviseur Nieuwsbegrip

Je sollicitatiebrief en cv kun je tot 29 januari 2022 mailen naar sollicitatie@cedgroep.nl.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Direct contact
x