BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature onderwijsadviseur

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs en/of gespecialiseerd onderwijs,
24 - 32 uur per week


Je wilt veel blijven betekenen voor het onderwijs, maar niet meer vanuit de klas of de school. Je wilt vernieuwen. Verbeteren. Veranderen. Als onderwijsadviseur kun je dit allemaal doen. Je traint, coacht en begeleidt schoolteams door het hele land. Je krijgt er ook een flexibele agenda, autonomie en bijna 200 bevlogen collega's bij. Net als jij zetten ze zich met hart en ziel in voor gelijke kansen voor ieder kind. In het primair en voortgezet (gespecialiseerd) onderwijs, maar ook in de kinderopvang. Waar ligt jouw onderwijshart?

Benieuwd naar de ervaringen van misschien wel je toekomstige collega's? Zo is het om te werken bij de CED-Groep

‘Ik wilde niet meer voor de klas staan, maar wel veel invloed hebben op de kwaliteit van het onderwijs. En die heb ik nu.’

Kitty de Bruin, senior onderwijs adviseur

Opgeleid en voorbereid op pad als onderwijs adviseur

Heeft het onderwijs geen geheimen meer voor jou, maar heb je nog geen ervaring als onderwijsadviseur? Dan is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Daarom trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten en loop je in het eerste jaar geregeld mee met je collega's. Natuurlijk leren zij ook van jou. Doordat je op veel verschillende scholen komt, doe je daar ook eindeloos veel inspiratie op. Zodra je er klaar voor bent, help je zelfstandig onderwijsteams in het hele land met hun professionalisering. Ook als je al weet hoe het eraan toegaat, kun je een gedegen inwerkperiode verwachten. Afhankelijk van je ervaring als onderwijsadviseur en/of in een strategische onderwijsfunctie ga je aan de slag als medior of senior adviseur.

Welke onderwijsuitdagingen ga je aan?

Alhoewel de grenzen tussen de doelgroepen soms vervagen, bepaal je welke jou het beste liggen: po, sbo, vo, vso, of kinderopvang?

 • Als onderwijs adviseur ben je volwaardig gesprekspartner voor besturen, directies en onderwijsprofessionals. Daarom ben je goed op de hoogte van ontwikkelingen in het onderwijsveld.
 • Je traint, coacht en begeleidt schoolteams op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden, in groepsverband of in de klas.
 • Je adviseert over de invoering van een taal-/leesbeleid of rekenbeleid en traint op gedrag in de klas, klassenmanagement of burgerschapsvaardigheden.
 • Je implementeert wetenschappelijk onderbouwde, praktische oplossingen als Vreedzaam, Nieuwsbegrip, Teach Like a Champion, Opbrengstgericht werken in 4D en Goud Onderwijs.

Kortom: een baan met veel uitdaging, autonomie en mogelijkheden dus.

Wat betekent de CED-Groep voor het onderwijs?

Onze missie: gelijke kansen voor ieder kind. Als landelijk werkend onderwijsadviesbureau geven we daarvoor betekenisvolle professionalisering, die direct toepasbaar is in de praktijk. We begeleiden, ontwikkelen inspirerende leermiddelen en doen onderwijsgerelateerd onderzoek. De CED-Groep is een stichting zonder winstoogmerk. Dat zie je terug in onze maatschappelijk bevlogen medewerkers, die zorgen voor een fijne sfeer. De inwerkperiode wordt zonder uitzondering ervaren als een warm bad.

Opleiden en ontwikkelen

Ons motto: ‘als leren je lief is’. Ook jouw eigen ontwikkeling gaat natuurlijk door. Het hele jaar door hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren. Er staat een scholingsbudget voor je klaar.

Flexibel werken vanuit huis en kantoor

Contact met klanten heb je online of live. Je vindt ons hoofdkantoor op een goed bereikbare locatie in Rotterdam. Uiteraard kun je ook vanuit huis werken en direct naar klanten in heel Nederland te reizen. Ben je onderweg? Dan kun je efficiënt gebruikmaken van je tijd. Bijvoorbeeld door belangrijke gesprekken te voeren of je kennis bij te spijkeren met inspirerende onderwijspodcasts. In de schoolweken inspireer en train je onderwijsprofessionals. Je verlof en opgebouwde compensatie-uren neem je in de schoolvakanties op.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur richting onderwijswetenschappen of master SEN of vergelijkbaar.
 • Je bent gericht op marktkansen, waaruit je je opdrachten genereert. Je gaat met je netwerk in gesprek over relevante ontwikkelingen en peilt de behoeften.
 • Vakkennis en onderwijsontwikkelingen houd je actief bij.
 • Van vrijheid om je eigen te agenda plannen in afstemming met de klant word je blij.
 • Leren is je lief!

Heb je al ervaring als adviseur, trainer, of in een strategische rol of functie? Heb je al eerder scholen en groepen onderwijsprofessionals begeleid? Dan vinden wij dat extra waardevol.

Zo belonen we jouw inzet

 • uitgebreid inwerkprogramma, waarin je ook meeloopt met collega’s
 • training op onze adviesdiensten
 • scholingsbudget
 • arbeidsvoorwaarden volgens CAO AOJ
 • salaris bruto per maand op fulltime basis
  - medior adviseur van € 3.520 tot € 5.277
  - senior adviseur van € 3.959 tot € 5.936
 • doorgroeimogelijkheden
 • jaarcontract met de intentie om te verlengen
 • opname in het pensioenfonds ABP
 • bonus, na het eerste jaar
 • thuiswerkplekvergoeding
 • collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • reiskosten- en parkeervergoeding
 • laptop en telefoonvergoeding

Geïnteresseerd in de functie van onderwijskundig adviseur? Stel je vragen

Een nieuwe baan kan een hele stap zijn. Wil je eerst wat meer van gedachten wisselen voor je solliciteert? Dat begrijpen we en daar maken we graag tijd voor. Wie wil je graag spreken?

- Nadia Thijse, HR-adviseur: tel 06-15384765
- Carla van Doornen, unitmanager het jonge kind en primair onderwijs: 06-13252548
- Hanke Geurts, unitmanager gespecialiseerd onderwijs: 06-38242635
- Karin Snoodijk, unitmanager voortgezet onderwijs: 06-22052444

Natuurlijk kun je je vraag ook schriftelijk stellen:

Solliciteren op de vacature Onderwijsadviseur

Wij kijken uit naar je motivatie en cv in de mailbox van sollicitatie@cedgroep.nl.

Reageren kan tot 18 augustus 2024.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: onderwijskundige, onderwijskunde, onderwijs adviseur, adviseur onderwijs, onderwijskundig adviseur

Direct contact
x