BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature onderwijsadviseur

24 - 32 uur per week

Je kent het onderwijs van binnen en van buiten. Je hebt er passie voor. Wil je deze kennis en passie inzetten voor onderwijsprofessionals in heel Nederland? Als adviseur help je onderwijsteams verder ontwikkelen en bied je betekenisvolle professionalisering.

We zijn op zoek naar collega’s die het beste uit zichzelf en anderen halen. Die energie krijgen van het ontwikkelen van mensen. Ons motto is niet voor niets: als leren je lief is. Ben je op zoek naar een volgende stap in je onderwijsloopbaan? Solliciteer dan bij de CED-Groep.

Vacature Onderwijsadviseur

Primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en/of gespecialiseerd onderwijs
24 – 32 uur | Nederland

Volgende stap in je onderwijscarrière

Als adviseur kun je écht iets betekenen voor het onderwijs. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor onderwijsprofessionals en schoolbesturen, of voor gemeenten of kinderopvang.

Wat ga je doen? Adviseren, trainen en coachen

Aan wat voor opdrachten moet je denken? Afhankelijk van de vraag (achter de vraag) van de school geef je advies en training over didactiek en pedagogiek. Ook breng je de ontwikkeling van professionals en/of schoolorganisaties in beeld. Je helpt onderwijsprofessionals hun strategische doelen te bereiken en staat schoolbesturen met raad en daad bij om er een succes van te maken. Je traint en coacht leerkrachten en schoolteams in verandering van hun didactisch handelen. Complexe vraagstukken vertaal je naar adviezen en bruikbare oplossingen. Een greep uit de opdrachten: een studiedag voor een team, klassenobservaties, advies over een reken-of taalmethode en analyse en advies naar aanleiding van het rapport van de onderwijsinspectie.

Wetenschappelijke kennis toepasbaar maken voor de onderwijspraktijk

Jouw en onze kennis is actueel. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in en de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Deze inzichten en jouw schat aan ervaring op onderwijsgebied maak je toepasbaar voor de praktijk voor het onderwijs en kinderopvang.

Eigen opdrachten verwerven

Je gaat met jouw netwerk (bijvoorbeeld schoolbesturen) in gesprek over relevante onderwijsontwikkelingen, peilt behoeften en zet deze om in commerciële kansen voor de CED-Groep. De meeste nieuwe collega’s hebben geen ervaring met acquisitie, dus daar trainen we je in. De vraag ontstaat ook vaak organisch als je met je netwerk in gesprek bent. Waar lopen zij tegenaan? Hoe kun jij bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs vanuit je kennis, passie en expertise?

Zelfstandig advies of training geven door heel Nederland

De opdrachten zijn heel divers. Reizen is onderdeel van het werk. Afspraken heb je soms online, maar meestal live. Je reist naar klanten in de Randstad en naar meer landelijk gelegen scholen. De voorbereiding kun je vanuit huis doen of op kantoor. Wat jij prettig vindt.

Samenwerking met je collega’s

Je hebt vrijheid en werkt zelfstandig. Natuurlijk kun je altijd terugvallen op je team van betrokken collega’s. Zij delen graag hun kennis met je. Contact is telefonisch, online en live, op overlegmomenten die je zelf afspreekt.

Landelijk onderwijsadviesbureau CED-Groep

Bij CED-Groep werken ongeveer 200 collega’s die met sterke merken als Nieuwsbegrip, De Vreedzame School, Teach Like a Champion en OGW4D het onderwijsveld bedienen. Ons kantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam is goed bereikbaar.

Wat heb je nodig als onderwijsadviseur?

 • Academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld master Onderwijswetenschappen, Taalwetenschappen, master SEN of verkregen door werkervaring en aanvullende scholing.
 • Ervaring in het onderwijs en expertise op pedagogisch en didactisch gebied, taal en/of rekenen.
 • Je bent gericht op marktkansen, acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Je weet complexe materie op een aantrekkelijke en enthousiasmerende manier over te brengen aan (groepen) klanten.
 • Flexibiliteit. Je hebt wisselende werktijden en werkt soms ook ’s avonds.

Wat kun je van ons verwachten

 • Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt. Je plant je eigen agenda.
 • We trainen je uitgebreid op onze adviesdiensten en je loopt mee met ervaren collega’s.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren. Je volgt interne trainingen en kunt extra scholing aanvragen.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao AOJ.
 • Je salaris is afhankelijk van je onderwijs- en advieservaring. Het salaris van een medior adviseur is van € 3.400 tot € 5.074 bpm op fulltime basis.
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen.
 • Je contracturen zijn wat ons betreft minimaal gemiddeld 24 uur en maximaal 32 uur. Voor hoeveel uur je een contract wilt, dat is aan jou.
 • Vijf weken vakantie. In de schoolweken adviseer je en train je onderwijsprofessionals. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties.
 • Opname in pensioenfonds ABP.
 • Thuiswerkplekvergoeding.
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Reiskosten- en parkeervergoeding.
 • Laptop en telefoonvergoeding.

Meer informatie over de functie van onderwijsadviseur

Bekijk de vacatures voor adviseur gespecialiseerd onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo, primair onderwijs, maar ook met specialisatie op AVG en privacy of onderwijsbeleid bij gemeentes en voor het jonge kind bijvoorbeeld bij de kinderopvang of in het basisonderwijs.

Ben je enthousiast en heb je nog vragen? Daar nemen we graag de tijd voor, dus bel gerust.

 • Hanke Geurts, manager speciaal onderwijs: 06-38242635
 • Carla van Doornen, manager primair onderwijs en jonge kind: 06-13252548
 • Karin Snoodijk, manager vo/mbo: 06-22052444
 • Nadia Thijse, HR-adviseur: 06-15384765

Zo is het om te werken bij de CED-Groep

Lees de verhalen van medewerkers die ooit op hetzelfde punt stonden waar jij nu misschien wel staat.

Reageren op de vacature

CED-Groep heeft een groeiambitie en we zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Wil jij aan de slag bij onze innovatieve organisatie? Stuur dan je reactie naar sollicitatie@cedgroep.nl

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven daarom geen contact op te nemen.

Direct contact
x