BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Onderwijsadviseur / trainer voortgezet onderwijs & mbo

24 - 32 uur per week

Draag je bij aan de ontwikkeling van professionals op scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen? Heb jij een passie voor het versterken van het onderwijs? Vanuit jouw expertise adviseer en train je schooldirecties, vaksecties, teamleiders en docenten in heel Nederland.

Kom werken bij de Stichting CED-groep, het grootste, landelijk opererende, educatieve onderwijsadviesbureau. De CED-groep groeit en daarom zijn we op zoek naar jou!

vacature onderwijsadviseur / trainer voortgezet onderwijs & mbo

24 - 32 uur per week

Jouw werk als onderwijsadviseur/trainer

Je bent volwaardig gesprekspartner voor directies, teamleiders en docenten en goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het veld. Je traint, coacht en begeleidt schoolteams op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden, in groepsverband of in de klas. Je adviseert over de invoering van een taal/leesbeleid of rekenbeleid en traint op gedrag in de klas, klassenmanagement of mentorvaardigheden. Je versterkt vaksecties in het opbrengstgericht werken. Kortom een baan met veel afwisseling en uitdaging.

Dit ben jij

Jij schakelt in het traject gemakkelijk tussen de rol van procesbegeleider, expert of sparringpartner. Met jouw creativiteit en vindingrijkheid durf je te kiezen voor net een andere aanpak. Je houdt van samenwerken, maar je vindt het ook prettig om zelfstandig, solistisch aan het werk te zijn.

Jouw collega adviseurs van het team voortgezet onderwijs & mbo

De unit VO & mbo bestaat uit een hecht, ondernemend en daadkrachtig team dat sterk is in de uitvoering van zowel complexe onderwijstrajecten tot praktische trainingen en coaching voor docenten. Dit gedreven team is altijd bereid om onderling hun expertise te delen, collega’s hebben onderling regelmatig contact en vinden elkaar op vakinhoudelijk gebied en ook om reflecteren.

Over de CED-Groep

De CED-Groep is een landelijk werkend onderwijsadviesbureau. We geven betekenisvolle professionalisering, die direct toepasbaar is in de praktijk, en effectieve begeleiding aan onderwijsprofessionals. We ontwikkelen inspirerende leermiddelen en doen onderwijsgerelateerd onderzoek. Je treft bij ons ervaren collega’s met veel passie voor het onderwijs. Het team van de unit gespecialiseerd onderwijs traint en adviseert aan het speciaal (basis) onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en samenwerkingsverbanden. Ons hoofdkantoor aan de Hoofdweg 70 in Rotterdam is goed bereikbaar met openbaar vervoer en eigen vervoer (gratis parkeren). En uiteraard kun je ook vanuit huis werken, van waaruit je contact hebt met de klant online of je reist naar klant en hebt live contact.

Wat wij vragen

 • Academische opleiding, bijvoorbeeld master Onderwijswetenschappen of een vergelijkbaar werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur 3 tot 5 jaar ervaring in het onderwijs als leidinggevende, sectievoorzitter, projectleider of als onderwijsadviseur
 • Je bent didactisch goed onderlegd
 • Advies- en of trainersvaardigheden is een pré
 • Je benadert onze klanten op proactieve wijze en reageert snel op hun vragen. Met jouw commerciële blik zie je en verzilver je acquisitie- en ontwikkelingsmogelijkheden voor het team;
 • Een collega die het beste uit zichzelf en anderen kan halen en voortdurend op zoek is naar verbetering van het eigen werk in samenwerking met collega’s
 • Reizen hoort bij de functie, omdat wij landelijk werken
 • Je plant je eigen agenda, hebt wisselende werktijden en werkt soms ’s avonds

Wat kun je van ons verwachten

 • De kans om kennis uit de wetenschap toepasbaar te maken voor de praktijk. Je werkt in het hart van het onderwijs en levert daar een betekenisvolle bijdrage aan.
 • Vrijheid om de baan in te richten naar jouw wensen. Kansen voor eigen initiatief, waar jouw ondernemershart tot zijn recht komt.
 • Voordat je je eigen klanten bedient, trainen we je uitgebreid op onze adviesdiensten. Je volgt interne trainingen.
 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris van medior onderwijsadviseur, max € 4.925,- bpm op fulltime basis
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus;
 • 25 vakantiedagen. In de schoolweken adviseer je en train je professionals in het onderwijs en kinderopvang. Je neemt je verlof en extra gewerkte uren zoveel mogelijk op in de schoolvakanties;
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.

Informatie over de vacature onderwijsadviseur

Je kunt hiervoor contact opnemen met Karin Snoodijk, unitmanager voortgezet onderwijs en mbo, tel 06-22052444 of via mail k.snoodijk@cedgroep.nl

Solliciteren als adviseur / trainer voortgezet onderwijs

Wij kijken uit naar je sollicitatie en CV in de mailbox van sollicitatie@cedgroep.nl.

Reageren kan tot 4 december 2022.

CED-Groep zoekt ook collega onderwijsadviseurs voor primair onderwijs, speciaal onderwijs, kinderopvang en bij gemeente.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, organisatieadviseur, onderwijs, adviseur, Rotterdam, Den Haag, Breda, Utrecht, voortgezet onderwijs, VO, middelbaar, mbo, onderwijskunde, onderwijswetenschappen, onderwijsadviseur

Direct contact
x