VOLWASSENEN 251

Sterke vaksectie

  • Hoe krijg ik meer grip op de leeropbrengsten van mijn vaksectie?
  • Hoe zorg ik voor leren en ontwikkeling binnen de vaksectie?
  • Hoe waarborgen we de kennis, vaardigheden en werkwijzen die binnen de vaksectie aanwezig zijn? Ook bij toekomstig verloop.
Download infographic

Schakel tussen de schoolleiding en de vaksectie

Als vaksectievoorzitter wil je dat collega’s effectief en constructief samenwerken en goede resultaten behalen. In jouw rol geef je leiding aan de vaksectie en fungeer je als schakel tussen de schoolleiding en de vaksectie. Om een optimaal resultaat neer te zetten, moet er aan tal van zaken aandacht worden besteed, zoals opbrengsten, leerlijnen, toetsbeleid, differentiatie, het vakwerkplan en kwaliteitsdoelstellingen.

Vakwerkplan geeft richting aan de vaksectie

In de kwaliteitszorg van jouw vaksectie speelt het vakwerkplan een cruciale rol. Bij het opstellen of actualiseren van een goed vakwerkplan komt veel kijken. Als vaksectievoorzitter weet je dat als geen ander. De CED-Groep ontwikkelde een handzame schrijfwijzer die hierbij behulpzaam is. We begeleiden je graag bij het gebruik van dit beproefde instrument. Samen zorgen we voor een vakwerkplan dat richting geeft aan de vaksectie en helpt om jullie ambities te realiseren.

Een onafhankelijke kwaliteitsaudit

Wil je inzicht in de kwaliteit van de vaksectie? De CED-Groep kan een onafhankelijke kwaliteitsaudit uitvoeren. Hiervoor nemen we de vakwerkplannen en de kwaliteitsprocedures door en voorzien deze van feedback.

Als follow-up organiseren we gesprekken met de vaksectie om samen ontwikkelpunten te formuleren. Daarmee kan de vaksectie zelfstandig of met begeleiding van de CED-Groep aan de slag.

Nieuw: praktische gids voor vaksectievoorzitters

In het boek Leidinggeven aan de vaksectie vind je alles wat je wilt weten als je vaksectievoorzitter wordt of bent: heldere informatie, concrete tips, praktische tools en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

  • je rol nemen
  • sturen op resultaten
  • toetsen en toetsbeleid
  • schrijven van een vakwerkplan
  • planmatig leiden.

Naast dit boek bieden we ook de training en begeleiding. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

“Vaksectievoorzitters hebben een heel prominente verantwoordelijkheid als het gaat om de onderwijskwaliteit binnen hun sectie. Hun maandelijkse overleg fungeert als kleine leergemeenschap.”

Harald van Vugt, rector Zuidermavo als CBSplus Rotterdam

Datagestuurd werken voor vaksecties

Datagestuurd werken in 4D is dé beproefde manier voor vaksecties, docenten, school- en teamleiders om te sturen op de resultaten. Een heldere cyclus van data, duiden, doelen en doen zorgt voor grip op de resultaten en het proces. Welke vragen beantwoord je als vaksectie in iedere stap van de 4D-cyclus? En met welke vijf pijlers is er winst te behalen?Download de gratis infographic 4D voor Vaksecties.

4D voor Vaksecties

Inclusief vijf pijlers om te sturen op resultaten
Download gratis infographic
Logo in rondje

Meer weten?

Wil je kwaliteit en de opbrengsten van jouw vaksectie verhogen? We werken er graag aan mee. Neem contact op met Karin Snoodijk.

x