VOLWASSENEN 251

Sterke vaksectie

  • Hoe krijg ik meer grip op de leeropbrengsten van mijn vaksectie?
  • Hoe zorg ik voor leren en ontwikkeling binnen de vaksectie?

Hoe waarborgen we de kennis, vaardigheden en werkwijzen die binnen de vaksectie aanwezig zijn? Ook bij toekomstig verloop.

Als vaksectievoorzitter wil je dat collega’s effectief en constructief samenwerken en goede resultaten behalen. In jouw rol geef je leiding aan de vaksectie en fungeer je als schakel tussen de schoolleiding en de vaksectie. Om een optimaal resultaat neer te zetten, moet er aan tal van zaken aandacht worden besteed, zoals opbrengsten, leerlijnen, toetsbeleid, differentiatie, het vakwerkplan en kwaliteitsdoelstellingen.

Vakwerkplan
In de kwaliteitszorg van jouw vaksectie speelt het vakwerkplan een cruciale rol. Bij het opstellen of actualiseren van een goed vakwerkplan komt veel kijken. Als vaksectievoorzitter weet je dat als geen ander. De CED-Groep ontwikkelde een handzame schrijfwijzer die hierbij behulpzaam is. We begeleiden je graag bij het gebruik van dit beproefde instrument. Samen zorgen we voor een vakwerkplan dat richting geeft aan de vaksectie en helpt om jullie ambities te realiseren.

Kwaliteitsaudit
Wil je inzicht in de kwaliteit van de vaksectie? De CED-Groep kan een onafhankelijke kwaliteitsaudit uitvoeren. Hiervoor nemen we de vakwerkplannen en de kwaliteitsprocedures door en voorzien deze van feedback.

Als follow-up organiseren we gesprekken met de vaksectie om samen ontwikkelpunten te formuleren. Daarmee kan de vaksectie zelfstandig of met begeleiding van de CED-Groep aan de slag.

Nieuw: praktische gids voor vaksectievoorzitters
Deze zomer verschijnt Leidinggeven aan je vaksectie. In dit boek van de CED-Groep vind je alles wat je wilt weten als je vaksectievoorzitter wordt of bent: heldere informatie, concrete tips, praktische tools en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

  • je rol nemen
  • sturen op resultaten
  • toetsen en toetsbeleid
  • schrijven van een vakwerkplan
  • planmatig leiden.
Logo in rondje

Meer weten?

Wil je kwaliteit en de opbrengsten van jouw vaksectie verhogen? We werken er graag aan mee. Neem contact op met Karin Snoodijk.

ContactVOMBO