VOLWASSENEN 251

Sterke vaksectie

  • Hoe krijg ik meer grip op de leeropbrengsten van mijn vaksectie?
  • Hoe zorg ik voor leren en ontwikkeling binnen de vaksectie?
  • Hoe waarborgen we de kennis, vaardigheden en werkwijzen die binnen de vaksectie aanwezig zijn? Ook bij toekomstig verloop.

Schakel tussen de schoolleiding en de vaksectie

Als vaksectievoorzitter wil je dat collega’s effectief en constructief samenwerken en goede resultaten behalen. In jouw rol geef je leiding aan de vaksectie en fungeer je als schakel tussen de schoolleiding en de vaksectie. Om een optimaal resultaat neer te zetten, moet er aan tal van zaken aandacht worden besteed, zoals opbrengsten, leerlijnen, toetsbeleid, differentiatie, het vakwerkplan en kwaliteitsdoelstellingen.

Vakwerkplan geeft richting aan de vaksectie

In de kwaliteitszorg van jouw vaksectie speelt het vakwerkplan een cruciale rol. Bij het opstellen of actualiseren van een goed vakwerkplan komt veel kijken. Als vaksectievoorzitter weet je dat als geen ander. De CED-Groep ontwikkelde een handzame schrijfwijzer die hierbij behulpzaam is. We begeleiden je graag bij het gebruik van dit beproefde instrument. Samen zorgen we voor een vakwerkplan dat richting geeft aan de vaksectie en helpt om jullie ambities te realiseren.

Een onafhankelijke kwaliteitsaudit

Wil je inzicht in de kwaliteit van de vaksectie? De CED-Groep kan een onafhankelijke kwaliteitsaudit uitvoeren. Hiervoor nemen we de vakwerkplannen en de kwaliteitsprocedures door en voorzien deze van feedback.

Als follow-up organiseren we gesprekken met de vaksectie om samen ontwikkelpunten te formuleren. Daarmee kan de vaksectie zelfstandig of met begeleiding van de CED-Groep aan de slag.

Nieuw: praktische gids voor vaksectievoorzitters

In het boek Leidinggeven aan de vaksectie vind je alles wat je wilt weten als je vaksectievoorzitter wordt of bent: heldere informatie, concrete tips, praktische tools en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen:

  • je rol nemen
  • sturen op resultaten
  • toetsen en toetsbeleid
  • schrijven van een vakwerkplan
  • planmatig leiden.

Naast dit boek bieden we ook de training en begeleiding. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

“Vaksectievoorzitters hebben een heel prominente verantwoordelijkheid als het gaat om de onderwijskwaliteit binnen hun sectie. Hun maandelijkse overleg fungeert als kleine leergemeenschap.”

Harald van Vugt, rector Zuidermavo als CBSplus Rotterdam

Gratis gesprekskaarten Sterke vaksectie

Een sterke vaksectie. Hoe kunnen met we z’n allen beter zicht krijgen op waar die aan moet voldoen? Welke punten vind jij van belang om goed sturing aan te geven? Download de gratis gesprekskaarten Sterke vaksectie:

Gesprekskaarten Sterke vaksectie

Ga met elkaar aan de slag met deze gesprekskaarten en krijg grip op je vaksectie!
Logo in rondje

Meer weten?

Wil je kwaliteit en de opbrengsten van jouw vaksectie verhogen? We werken er graag aan mee. Neem contact op met Karin Snoodijk.

x