VOLWASSENEN 251

Sterke vaksectie

  • Hoe krijg ik meer grip op de leeropbrengsten van mijn sectie?
  • Hoe krijgen we meer eenduidigheid binnen de sectie?
  • Hoe waarborgen we de kennis, vaardigheden en werkwijzen die binnen de sectie aanwezig zijn? Ook bij toekomstig verloop.

Als sectievoorzitter wil je dat collega’s effectief en constructief samenwerken en goede resultaten behalen. In jouw rol geef je leiding aan de sectie en fungeer je als schakel tussen de schoolleiding en de sectie. Om een optimaal resultaat neer te zetten, moet er aan tal van zaken aandacht worden besteed, zoals opbrengsten, leerlijnen, toetsbeleid, differentiatie, het vakwerkplan en kwaliteitsdoelstellingen.

Vakwerkplan
In de kwaliteitszorg van jouw vaksectie speelt het vakwerkplan een cruciale rol. Bij het opstellen of actualiseren van een goed vakwerkplan komt veel kijken. Als sectievoorzitter weet je dat als geen ander. De CED-Groep ontwikkelde een handzame schrijfwijzer die hierbij behulpzaam is. We begeleiden je graag bij het gebruik van dit beproefde instrument. Samen zorgen we voor een vakwerkplan dat richting geeft aan de sectie en helpt om jullie ambities te realiseren.

Kwaliteitsaudit
Wil je inzicht in de kwaliteit van de sectie? De CED-Groep kan een onafhankelijke kwaliteitsaudit uitvoeren. Hiervoor nemen we de vakwerkplannen en de kwaliteitsprocedures door en voorzien deze van feedback.
Als follow-up organiseren we gesprekken met de sectie om samen ontwikkelpunten te formuleren. Daarmee kan de sectie zelfstandig of met begeleiding van de CED-Groep aan de slag.

VOLWASSENEN 251

Meer weten?

Wil je kwaliteit en de opbrengsten van jouw sectie verhogen? We werken er graag aan mee. Neem contact op met ons op.

Direct contact