Lead Like a Champion (so)

Training Opbrengstgericht werken Comenius college0074

Je kan als schoolleider je tijd op verschillende manier besteden, maar je wil graag een directe impact hebben op het onderwijs (primaire proces) binnen je school. Uit de praktijk blijkt dat schoolleiders goede resultaten boeken als zij hier prioriteit aan geven. Je wil teamleden motiveren, inspireren en doelgericht en inhoudelijk coachen en ondersteunen.

Ik wil een teamtraining voor mijn school. icon-arrow-right

Je kan als schoolleider je tijd op verschillende manier besteden, maar je wil graag een directe impact hebben op het onderwijs (primaire proces) binnen je school. Uit de praktijk blijkt dat schoolleiders goede resultaten boeken als zij hier prioriteit aan geven. Je wil teamleden motiveren, inspireren en doelgericht en inhoudelijk coachen en ondersteunen.

Inhoud

Aan het einde van de training Lead Like a Champion ben je in staat om op inspirerende wijze invloed uit te oefenen op je lerarenteam door gerichte coaching en begeleiding, uitgaande van de talenten binnen je team, met als doel de (inhoudelijke) kwaliteit van het onderwijs binnen de school te verbeteren.

De blended cursus bestaat uit 8 modules waarin o.a. aan bod komen:

 • Team- en schoolcultuur ontwikkelen gericht op leren en ontwikkeling
 • (situationeel) leidinggeven aan teamontwikkeling
 • De voorbeeldfunctie van de schoolleider (inspireren, motiveren) vanuit een heldere visie
 • Gerichte feedback geven tijdens de praktijk (o.a. realtime feedback tijdens observaties) om de kwaliteit van het lesgeven te verbeteren
 • Positieve psychologie in de praktijk: als coach en begeleider die leraren in staat stellen om verder te komen vanuit eigen talent
 • Zelf teamprofessionalisering vormgeven volgens het principe van Focusleren
 • Cyclisch werken aan teamontwikkeling vanuit een teamfoto en teamdata
 • Leiding geven aan curriculumontwikkeling: keuzes maken in het curriculum, aansluitend bij de visie van de school, maar ook leraren stimuleren om eigen doelen te stellen binnen de wettelijke kaders.

‘Ik heb geleerd om klassenbezoeken en functioneringsgesprekken echt prioriteit te geven.’

Reactie cursist

Vernieuwing

Omdat de CED-groep steeds op zoek is naar verbeteringen is de cursus Lead Like a Champion op het moment in doorontwikkeling. Als je je belangstelling aangeeft, houden wij je op de hoogte van de voortgang hiervan.

Extra informatie

 • Voorafgaand aan de deelname van de training vindt een intake plaats en wordt een Persoonlijk Koers Onderzoek (PKO) uitgevoerd, waarmee je zicht krijgt op je persoonlijke ontwikkelpunten.
 • Je kan de cursus desgewenst uitbreiden met persoonlijke coaching, waarin u, gekoppeld aan de training, drie coachingsgesprekken op maat krijgt.
 • Lead like a Champion is geïnspireerd op Leverage Leadership van Paul Bambrick en Teach Like Champion van Doug Lemov.

Zo ging het bij andere schoolleiders
Wat vonden andere cursisten ervan? Lees over hun ervaringen in de artikelen.

'Mooie cursus om alle aspecten van de school te doorlopen en ook jouw eigen rol als schoolleider. Wie ben je en waar kun je het verschil maken en waar kun je nog in groeien?'

Reactie cursist

Schoolleidersregister

Naar verwachting zal deze vernieuwde training in november, net als de vorige versie, geregistreerd zijn voor het Schoolleidersregister PO.

Gebruikersvriendelijke online leeromgeving

In de cursus Lead Like a Champion combineren we de cursusbijeenkomsten met online lesactiviteiten. Hiervoor krijg je toegang tot Procademy, onze gebruikersvriendelijke online leeromgeving. Voor iedere bijeenkomst neem je de informatie door die voor je klaarstaat in Procademy, op een moment dat het jou uitkomt. Wil je tussentijds een vraag stellen aan de trainer? Dan heb je altijd snel contact. Ontdek de voordelen van blended leren.

Primair onderwijs

Werk je in het primair onderwijs? Schrijf je dan in voor Lead Like a Champion (po).

Teamtraining

Is de cursus Lead Like a Champion iets waar je met het hele team mee aan de slag wil? Vanaf ongeveer 8 deelnemers kun je kiezen voor een teamtraining, die we geven op de locatie van jouw keuze. Klik onderin deze pagina op 'Ik wil een teamtraining voor mijn school' en laat je wensen weten. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

S0105/S7042

Ik wil een teamtraining voor mijn school. icon-arrow-right
 • Blended logo
 • Inclusief reader!
  Lead like a champion Basis 400x400 0070 Laag 36
 • Teach Like a Champion Logo
 • x