sluit

Stuur door

NB: De ingevoerde informatie wordt NIET door ons bewaard voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend gebruikt voor het versturen van dit mailtje.

Saskia Rietdijk

  Onderzoek & Innovatie
Telefoon: 010 4071 821
E-mail: s.rietdijk@cedgroep.nl

Drs. Saskia Rietdijk heeft Taal- en Cultuurstudies (afstudeerrichting Taalonderwijskunde) en Onderwijskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.  Zij werkt sinds 2008 bij de CED-Groep als onderzoeker.

Promotieonderzoek schrijfonderwijs
In maart 2012 is zij gestart met een promotieonderzoek naar stelonderwijs op de basisschool, aan de Universiteit van Amsterdam . Doel van dit Research & Development-project ‘Beter Schrijven’, een samenwerking van de CED-Groep en de Universiteit van Amsterdam, is het verbeteren van de kwaliteit van het schrijfonderwijs in het basisonderwijs. Er zijn schrijflessen ontwikkeld bij de populaire methode voor begrijpend lezen Nieuwsbegrip en de effectiviteit hiervan is onderzocht. Ook zijn een aantal leerkrachten getraind.

Projecten

Saskia werkt aan verscheidene onderzoeksprojecten, in opdracht van zowel externen als de CED-Groep zelf. Een paar voorbeelden zijn: Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Monitors, Keuzevrijheid ouders binnen Passend Onderwijs.      

 


 

  • CED-Groep
  • Postbus 8639
  • 3009 AP
  • Rotterdam
  • tel: 010 4071 599