BB 597

Over ons

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met professionals in onderwijs, kinderopvang en gemeenten komen we al ruim een halve eeuw tot duurzame oplossingen voor actuele vraagstukken. Als non-profit organisatie ontwikkelen we inspirerende leermiddelen en geven we betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding. We verbinden de kennis van professionals in het veld met onze brede expertise en innovatiekracht. Het resultaat? Hoge opbrengsten en duurzame impact op de ontwikkeling van kind en professional. Daar doen we het voor. Want leren is ons lief.

Werken bij de CED Groep

De beste kansen voor ieder kind. Dat is waar we ons met zo’n tweehonderd gedreven professionals voor inspannen. Is leren je lief? Dan kun je als onderwijsadviseur bij ons aan de slag. Bij de CED-Groep is veel expertise en ervaring aanwezig. Collega’s leren van en inspireren elkaar. Een flinke dosis ondernemerschap en flexibiliteit zijn belangrijk om bij ons te werken. Daar staat ook wat tegenover. Bijvoorbeeld mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s, een vitaliteitsbudget, opname in pensioenfonds ABP, collectieve verzekeringen en marktconforme arbeidsvoorwaarden. Actuele vacatures:

Vacature Online marketeer

24 uur | Rotterdam (thuiswerken mogelijk)

Help jij ons not-for-profit onderwijsadviesbureau met de uitbouw van onze online strategie en profilering, en het verbeteren van onze digitale marketing op alle fronten? Heb je affiniteit met data? Zoek jij een proactieve, zelfstandige en adviserende rol binnen marketing en werk je daarbij graag samen met jouw collega’s aan effectieve campagnes en productverbetering? En: vind je het net als wij heel belangrijk dat ieder kind gelijke kansen krijgt in het onderwijs? Reageer dan snel op de vacature van:

Online marketeer

Parttime, 24 uur | Rotterdam (thuiswerken mogelijk) | per direct

Jouw opdracht

In deze nieuwe functie adviseer je jouw collega-marketeers over de inzet van digitale marketingmiddelen, samen met de al aanwezige online marketeer. Je houdt ervan om datagestuurd te werken. Je duikt in onze data en draagt op basis van jouw bevindingen proactief verbeterplannen aan en voert deze uit. Hiermee zorg je voor verdere impulsen in onze online leadgeneratie. Je krijgt en pakt de ruimte om zelf experimenten en projecten op te zetten en je bedenkt daarbij hoe we optimalisaties kunnen doorvoeren om conversies te verhogen. Daarnaast werk je nauw samen om de online profilering van de CED-Groep en haar belangrijkste merken te laden met relevante content.

Binnen het marketingteam werken wij momenteel aan het opzetten van de basis voor marketing automation campagnes (in MailBlue / ActiveCampaign). Het doel is om de klantbehoefte steeds beter in kaart te brengen en erop in te spelen. Je neemt actief deel aan de doorontwikkeling van leadfunnels en het verder uitbouwen van onze meetstructuur. Je doet proactief aanbevelingen op het gebied van tools voor data-analyse om onze aanpak en producten en diensten verder te professionaliseren en steeds beter datagestuurd te werken. Hierin werk je nauw samen met onze online marketeer. Je hebt aan hem een sparring partner en jullie stemmen je activiteiten optimaal op elkaar af.

Op afdelingsniveau help je om de kennis over digitale marketing van het marketingteam verder uit te bouwen. Je vindt het leuk om nieuwe technieken in de vingers te krijgen. Je helpt ook om binnen de AVG-richtlijnen additionele marketingdata te verzamelen en vast te leggen. Op die manier werk je mee aan cross- en upsell, klantbehoud en productverbetering.

Je collega’s

Je belandt in een warme werkomgeving, waarin proactiviteit en verantwoordelijkheid nemen belangrijk zijn. De afdeling bestaat uit twee strategische marketeers die verantwoordelijk zijn voor bepaalde doelgroepen en sterke merken, een strategische marketeer die verantwoordelijk is voor onze cursussen, een senior communicatieadviseur, een contentspecialist, twee online marketeers en een marketing-assistent. Het team is collegiaal, informeel en hardwerkend. Je opereert binnen een organisatie die zich richt op doelgroepen in het onderwijs en de kinderopvang.

Doelgericht, innovatief en oplossingsgericht samenwerken zijn typerende waarden van de CED-Groep. De collega’s van je afdeling zijn ondernemend, flexibel en gericht op leren van en met elkaar. Je deelt jouw expertise in eerste instantie met jouw acht marketingcollega’s, maar zeker ook met collega’s in de rest van de organisatie. Er is een wekelijks overleg met de marketingcollega’s, waarin we elkaar updaten over lopende zaken.

Taken en verantwoordelijkheden

Samen met je collega online marketeer ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het online marketingplan, dat onderdeel uitmaakt van de plannen van de afdeling Marketing.

 • Je werkt samen met de marketeers aan de uitbouw van onze leadgeneratie. Je verwerkt en analyseert onze leads. Jouw focus ligt daarbij op de continue conversieverhoging van onze digitale communicatie via conversie-analyses, A/B tests etc. Op die manier werk je aan onze website, nieuwsbrieven en social media.
 • Je beheert en analyseert onze socialmediakanalen en ontwikkelt deze verder door.
 • Samen met jouw collega online marketeer, onze contentspecialist en marketing-assistent vorm je onze webredactie. Gezamenlijk houden jullie onze website actueel en monitoren jullie ons SEO-beleid. Samen met je collega online marketeer monitor je de resultaten van de website en stuur je bij.
 • Je denkt vanuit de digitale mogelijkheden mee over de optimale bewerking van (potentiële) klanten en het uitbouwen van leadfunnels.
 • Je werkt samen met jouw marketingcollega’s aan de realisatie van online brandingsdoelen op organisatieniveau en op het niveau van onze sterke merken.
 • Afhankelijk van je ervaring en affiniteit behoort het tot de mogelijkheden om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de gehele marketing van een van onze sterke merken.

Profiel en competenties van de online marketeer

Je bent een ervaren online marketeer en je bent er aan toe om je volgende baan zelf vorm en inhoud te geven. Je houdt ervan om te sparren met de andere online marketeer en om samen te werken met je marketingcollega’s. Je hebt een grote kennis van online marketing, die je graag wilt overdragen op je collega’s.

Verder heb je:

 • een hbo- of academische opleiding in online / digital marketing, -communicatie of andere relevante richting met een stevige ervaring in website-optimalisatie, SEO, e-mailmarketing en (secundair) online branding
 • minimaal 3 tot 5 jaar ervaring in soortgelijke functies
 • up-to-date kennis van CRM, marketing automation, analysetools en AVG en bij voorkeur ervaring met de integratie tussen CRM en marketing automation
 • je bent analytisch, doelgericht, gestructureerd, creatief, leergierig en gericht op kennisdeling
 • een proactieve en initiatiefrijke houding
 • zelfstartend vermogen en in staat om je eigen doelstellingen en plan van aanpak te formuleren
 • kennis van of affiniteit met het onderwijsveld, onderwijsadvies en /of de educatieve uitgeverijbranche

Over de CED-Groep

De CED-Groep is een landelijk werkend onderwijsadviesbureau dat met sterke merken als Nieuwsbegrip, De Vreedzame School, Teach Like a Champion en OGW 4D het onderwijsveld bedient. De organisatie heeft zich in een aantal jaren ontwikkeld van een gesubsidieerde organisatie naar een marktgericht bedrijf dat not-for-profit werkt aan een gezonde continuïteit en inzet op innovatie en groeikansen. We geven betekenisvolle professionalisering en effectieve begeleiding aan onderwijsprofessionals, we ontwikkelen inspirerende leermiddelen en we doen onderwijs-gerelateerd onderzoek. Met circa tweehonderd collega’s delen we onze passie voor het creëren van gelijke kansen voor ieder kind.

Ons motto: als leren je lief is.

Wat biedt de CED-Groep?

Hier ligt jouw kans om jouw kennis en ervaring in te zetten voor de beste kansen voor ieder kind. In het hart van het onderwijs lever je een betekenisvolle bijdrage aan de successen van de CED-Groep. Je ontvangt veel waardering van je collega’s en je krijgt een functie waarbinnen je jouw ideeën en ervaring optimaal kunt inzetten. Wij bieden:

 • arbeidsvoorwaarden volgens de CAO AOJ
 • een salaris van minimaal € 2.807 en maximaal € 4.209 op full-time basis (38 uur), afhankelijk van je opleiding en ervaring. De functie is voor 24 uur. Jouw dagen en werktijden zijn flexibel en bepalen we in onderling overleg
 • in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met mogelijke verlenging voor onbepaalde tijd
 • goede thuiswerkfaciliteiten en goede bereikbaarheid van het kantoor met auto (gratis parkeren) en OV (op geringe van station Rotterdam Alexander). Ons nieuwe kantoor is vooral gericht op samenwerken. Je werkt ongeveer de helft van je tijd op kantoor en de andere helft van de tijd vanuit huis
 • reiskosten- en telefoonvergoeding
 • vijf weken verlof, bij een full-time aanstelling
 • collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • persoonlijk budget voor vitaliteit en professionalisering. Daarnaast is er binnen de CED-Groep veel aandacht voor collectieve professionalisering, onder andere via onze eigen CED-dagen
 • opname in pensioenfonds ABP.

Informatie over de vacature van online marketeer

Je kunt hiervoor contact opnemen met Linda Albers (Manager Marketing, Salesondersteuning en Uitgeverij), l.albers@cedgroep.nl, 06-53184494.

Solliciteren naar deze functie? Wij kijken uit naar je motivatie e-mail en cv. We ontvangen ze graag via sollicitatie@cedgroep.nl.

Wij zoeken graag zelf onze nieuwe collega. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

Trefwoorden: vacature, parttime, datamarketeer, pionieren, opbouwen, Nieuwsbegrip, onderwijs, Rotterdam, digitale marketing, marketing analyse

Direct contact
x